Oefentherapie

Oefenherapeutische massage

Verkeerde bewegingsgewoontes zijn hedendaags de oorzaak van veel klachten in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een langdurige zithouding of beeldschermwerk met een ongunstige lichaamsbelasting. Door samen met jou te kijken naar deze gewoontes in het dagelijks leven, proberen wij samen naar verbetering van de lichaamshouding toe te werken.

De therapeutische massage is een ondersteuning in de verbetering van de houding in het dagelijks leven. Door bewustwording het gebruik van de juiste spieren en deze op lengte te brengen en andere spieren weer te ontspannen, vindt jouw lichaam de balans weer terug.

Oefentherapeutisch consult

Naast een therapeutische massage kun je ook voor een therapeutisch consult kiezen. Tijdens deze behandeling brengen we jouw klacht in kaart en zoeken we naar de oorsprong. Veelal komt dit door een te lange ongunstige belasting waardoor sommige spieren verzwakken. Het doel van deze behandeling is vooral gericht op jouw bewustwording van jouw lichaamshouding. De therapeutische behandeling gaat volgens de methode Mensendieck uit de oefentherapie.

Door deze spieren te versterken en andere spieren te ontspannen herstelt het lichaam de balans. Naast deze behandeling wordt van jou verwacht je zelfstandig aan de slag gaat met de gegeven adviezen dan wel oefeningen.

Deze behandeling bestaat uit een kort lichamelijk onderzoek en er worden oefeningen voorgeschreven. Een disbalans in spierkracht worden in kaart gebracht en er worden oefeningen voorgeschreven om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Deze oefeningen worden zowel curatief als preventief ingezet om klachtenvrij in het dagelijks leven te functioneren.