Massages

Triggerpoint massage

Wanneer langdurige spanning zich ophoopt kunnen deze zorgen voor blijvende verkramping in de spier in de vorm van zogenaamde triggerpoints of wel ‘knopen’. Vaak wordt de pijn uit deze knopen ook elders gevoeld in het lichaam. Triggerpoint massage zorgt voor het ontspannen van deze spierknopen waardoor de pijn verlicht en het lichaam weer tot rust komt. Bij deze behandelmethode wordt met de handen druk uitgeoefend op het triggerpoint om de verkramping in de spier op te heffen en de spierfunctie te herstellen. 

 

Sport massage

Deze vorm van massage is geschikt voor mensen met een actieve en sportieve leefstijl. De massage zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam, wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Het resultaat is een sneller herstel bij spierpijn.
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd. Maar wij bespreken vooraf altijd met jou waar jouw behoefte ligt. 

Deze massage kan ondersteund worden door het gebruik van medical taping om ook na het masseren de doorbloeding te stimuleren en de spieren in het dagelijks leven tijdelijk minder te belasten zodat deze goed kunnen herstellen.

Ontspanningsmassage

Bij deze vorm van massage is het doel om jouw lichaam volledig te laten ontspannen. De druk die wordt uitgeoefend op het lichaam wordt samen met jou bepaald om lichaam en geest te ontspannen. Ter ondersteuning wordt gebruikt gemaakt van geurende massageolie. Stress uit het dagelijks leven kan zorgen voor onbewuste spierspanning. Deze spierspanning kan zich op diverse plekken in het lichaam uiten. Deze massage is uitstekend geschikt om bewust te worden van deze spanning en deze los te laten. Gun jezelf met deze massage een moment van ontspanning. 

Medical taping

Heb je geen behoefte aan een massage maar voelen bewegingen verkeerd en/of zwaar aan? Ook dan kun je terecht bij ons voor een behandeling met medical taping. Deze speciale tape zorgt voor een verbeterde doorbloeding op het toegepaste lichaamsdeel.

De doorbloeding zorgt voor een beter toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen zodat herstel wordt gestimuleerd. Ook zorgt de eigen trekkracht van de tape voor minder belasting van de spier tijdens het uitvoeren van bewegingen.

Er wordt gekeken naar de beweging en waar de tape moet worden toegepast. Na de behandeling worden bewegingsadviezen gegeven om het herstel van de spier te bevorderen.